Ortopedie

No ve vojenský nemocnici máme jídlo all inclusive. Ráno jdeme na snídani, má nás nabrat doktor z ortopedie a vzít nás na sály na ortopku. Dneska mají na programu jen dvě operace. První je zarostlej nehet a ablace nehtu. Druhá operace je libovější. Vyšší představitel Peshmargy, kterej byl loni v bojích s ISIS postřelenej. Projektil mu zlomil stehenní kost, po roce to vůbec nesrostlo. Měl to nejdřív na zevní fixaci, potom se to konvertovalo na intramedulární hřeb. No nezhojilo se to a tak je tu na další reoperaci. Oba úlomky se oživí, oštípou se a celý se to zpevní kovovou dlahou se šrouby. Defekt se vyplní štěpem z lopaty kosti kyčelní. No trvalo to cca 3,5 hodiny, během operace vypadl dvakrát proud, během výpadku fungovala jen anesteziologická věž (aspoň že tak).
Potom se vracíme k nám na oběd. Jsme domluvený se Shangou, že se sejdeme u Bazaaru a půjdem nakoupit nějaký dárky domů a suvenýry. Jako chodili jsme fakt dlouho, a některý věci se nám nedařilo do poslední chvíle. Něco jsme cenově ukecali, něco ne. Ať tak nebo tak, byl to fajně strávenej čas, poznali jsme nový lidi a většinu věcí sehnali.
Potom se vracíme na večeři a po ní jdeme na emery. Tam popravdě není nic moc akčního. Malá holčička, který se zasekla kulička z kuličkový postole v nose. Tak jsme to vyndali. Jedno šití. Pak tam měli pacienta s podezřením na možnou hemoragickou horečku, nebo spalničky nebo něco jinýho 😂. No pak se tam objevili nějaký zlomený ruce a taky a ženská, která se nadejchala CO během požáru jejího domu.
Taky se pomalu připravujeme na konec stáže, ve středu to balíme a jedem do Erbilu, abych se taky koukl i tam.
No zajímavej den to byl, tak zas zítra.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vítej v Íráku

Návrat