Zvláštnoden

Dnešek byl celej takovej zvláštní den. Ráno nemusíme do nemocnice pospíchat, ranní hlášení neni a doktor na nás taky nečeká. Klasicky jdeme na snídani a pak se poloprázdnýma uličkama propracováváme k nemocnici.
Dneska jsme si řekli, že objlídneme emergency a kdyžtak ještě sály. Na emery jsme kolem 8.30, ale nikdo tam zrovna není. Tak to jdeme okouknout na sály. Tam taky nikdo není. Cože? To jako nikdo neni nemocnej nebo zraněnej, to mi neříkej. Zpátky na emery, tam jsou dvě pacientky. Chodci sražení autem. Jedna má jen malou oděrku na hlavě, druhá má větší tržnou ránu v oblasti temene a celkem to teče. Dostává infuzi, sterilní krytí a jede pro jistotu na CT, druhou plánují pro jistotu taky na CT. Byl na tu na konzultaci i neurochirurg, ale obě vypadají, alespoň zatím, neurologicky v pohodě.
Další je malej klučík, tak 3-4 roky, s tržnou ránou na čele, dva stehy a tradá domu.
Potom je tu mladší kluk, kterej má ruku v ručníku. Na nohou gumovky, takže asi bude z masny nebo tak něco. No tak porcuje kuřata. Šikula si uřízl kus prstu, čekal na doktora, protože mu ta tkáň úplně chyběla, že se to nedalo zašít. Po chvilce přichází ještě jeden, stejnej případ, ale trochu šikovnější. Rozřizl si palec, ale aspoň tak, aby se to sešilo. No v tom všem to všechno šily sestry a nás ani studenty nenechaly udělat nic, takže jdeme pryč.
Na oběd jdem dneska ven, mletý maso, trochu zeleniny, chleba. Potom se jdem schovat před vedrem na pokoj, jsem nějakej utahanej a tak si dávám chrupku. Po probuzení se máme sejít s Lanou a jít ven, ještě s jejíma kamarádama (jména jsem fakt nedal), dáváme s Mustafou i večeři a pak se přesouváme do centra. Dneska bych chtěl zkusit vodní dýmku, je to tady asi nejtradičnější způsob večerního relaxu. No byla celkem silná a tak se už zmůžu jen na sprchu a spánek.
Tak zas zítra 😉

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vítej v Íráku

Návrat

Resuscitace